Human Design opens the door to the potential of self-love, a love of life and the love of others through understanding

-RA URU HU, OPRICHTER HUMAN DESIGN

Gratis Human design chart

Ben jij al nieuwsgierig en wil jij jouw chart zien? Vraag dan alvast een gratis chart aan(let op, het klopt alleen als je jouw exacte geboortetijd invult!)
Wil je meteen meer willen weten over jouw persoonlijkheidstype? Lees dan snel hieronder verder bij ‘meer weten over de 5 hoofdtypes’.

Heeft Human Design jouw interesse gewekt? Voel je dat je hiermee verder wilt en wil je meer weten over wat er allemaal in jouw chart staat? 

WAt is human design?

Human design is een systeem gebaseerd op je geboortedatum, tijd en plaats. Deze gegevens vul je in in een programma wat dan een berekening maakt van jouw persoonlijke profiel; jouw unieke genetische ontwerp, wat vastligt vanaf jouw geboorte(zie afbeelding hiernaast).

Human Design is als het ware een blauwdruk van jou om het leven te leiden met de minste weerstand en in lijn met de talenten en krachten die je van nature hebt. Het geeft een gebruikershandleiding die je helpt navigeren door het leven wat perfect is afgestemd op jouw authentieke zelf. Door deze handleiding krijg je op diep niveau inzicht in jouw innerlijke geleidingssysteem en hoe jouw energie stroomt. Het geeft praktische handvatten voor het nemen van moment tot moment beslissingen voor een mooier leven vanuit wie jij écht bent wat zal resulteren in bijv. verbeterde relaties en loopbaankeuzes.

Human Design biedt een persoonlijk profiel over jou en geeft gedetailleerde informatie over zowel bewuste als onbewuste aspectenWaar jij bijvoorbeeld niet in lijn leeft met jouw authentieke aard ontstaat er frustratie, woede of bitterheid. Of waar jij bijvoorbeeld de waarheid van jouw omgeving leeft waardoor jij helemaal opbrandt waardoor bijvoorbeeld klachten ontstaan zoals een burnout, ondefinieerbare fysieke, mentale en/of emotionele klachten

Daarnaast geeft het inzicht in hoe jij ontworpen bent om met de wereld om te gaan, hoe jij uitwisselt met jouw omgeving en waar je vatbaar bent voor de invloed en conditionering van je omgeving. Het geeft antwoorden op de vragen waarom jij je soms op bepaalde manieren gedraagt en doet zoals je doet. Waarom je jou bij bepaalde mensen heel helder voelt en andere mensen jou leegzuigen.

Human Design leert dat hetzelfde advies niet voor iedereen klopt maar dat er juist voor iedereen een unieke benadering en pad is. Deze wereld overspoelt ons tegenwoordig met berichten over wie we moeten zijn om succesvol te zijn of te voldoen aan wat ‘goed’ is. 

Het geeft veel begrip over wie jij bent en geeft soms toestemming om bepaalde delen van jouzelf te accepteren, omarmen en vergroten. Het kan je helpen weer meer van jouzelf te gaan houden precies zoals je bent, jouw potentie, aangeboren wijsheid en kracht doen ontwaken en ontdekken wat jouw eigen waarheid is. Door jouzelf beter te begrijpen zal je ook weer meer de liefde voor jouw leven ervaren en voor anderen om jou heen.

MEER INFORMATIE OVER HUMAN DESIGN
DE WETENSCHAP ACHTER HUMAN DESIGN?

Human design is een samensmelting van eeuwenoude esoterische wijsheden en moderne wetenschap gebaseerd op je geboortedatum, tijd en plaats. Human Design is gebaseerd op 4 oude en esoterische systemen en 2 wetenschappelijke systemen namelijk de I Ching, Kabbala, chakra’s, astrologie en genetica/biochemie en kwantummechanica.

* Astrologie: we gebruiken uw geboortedatum / geboortetijd / geboorteplaats om uw grafiek te maken. In tegenstelling tot de meeste persoonlijkheidstests en temperamentschalen is dit volledig objectief en toont het zowel je bewuste (persoonlijkheid) invloeden als je onbewuste (ontwerp / genetische) invloeden.

*I-Tjing: Er zijn 64 hexagrammen (of haaktekens) in de I-Tjing, elk met 6 regels. Elk hexagram heeft een bepaalde vibratie, levensles en karakteristiek, en elke regel binnen het hexagram heeft ook een bepaalde vibratie en een niveau van bewustzijn. Deze 64 hexagrammen hebben betrekking op de 64 poorten binnen de energiecentra (zie Chakra’s hieronder) op de kaart. Ze hebben ook betrekking op de 64 codons in het menselijk genoom.

* Kabbala: Dit oude Hebreeuwse systeem beschrijft de reis van de ziel door kanalen en paden langs de Levensboom. De kanalen en niveaus van initiatie van de ziel zijn vergelijkbaar met de kanalen tussen centra op de Human Design Chart.

* Het Hindu Chakra systeem: de yoga-traditie (en andere op energie gebaseerde spirituele en medicinale tradities) hebben energiecentra in het auraveld die betrekking hebben op organen en systemen in het fysieke lichaam waardoor Prana of Chi stromen, beschreven en recentelijk gemeten. De Centers in Human design hebben betrekking op de Chakra-centra zoals beschreven in deze oude tradities.

* Neutrino’s: deze onzichtbare deeltjes vormen de massa van het universum – zowel gezien als onzichtbaar. Op het moment van je geboorte (en 3 maanden voorafgaand aan je geboorte) hebben deze neutrino’s je fysieke, mentale, emotionele, spirituele en energieke lichaam ingeprent en de energetische blauwdruk gecreëerd voor de reis van je ziel in dit leven in een fysiek lichaam.

* Genetica: Er zijn 64 codons in de genetische code van de mens. Deze codons hebben betrekking op de 64 poorten in de Centers van de kaart, evenals de psychosociale genetische informatie die je van je ouders en voorouders hebt doorgegeven om de onbewuste aspecten van je ontwerp te verzinnen.

MEER WETEN OVER DE 5 'HOOFDTYPES?

Er zijn vijf hoofd ‘types’ in Human Design, die ons algemene richtlijnen geven over hoe we onze energieën werken. Natuurlijk zijn er complexere aanwijzingen voor elk individu op basis van de rest van hun grafiek, maar dit is een goede plek om te beginnen!

Manifestors: 
Dit zijn de baanbrekers die hier zijn om bewegingen te maken, of ze dat nu opzettelijk proberen of niet! Hun energie kan niet anders dan worden gevoeld wanneer ze een kamer binnenlopen. Jouw energie als manifester werkt zo dat je kunt initiëren wat jij wilt zonder van te wachten op samenwerking van buitenaf. Manifestors zijn hier om nieuwe concepten te ontwikkelen, zich niet klein te houden en hun waarheid te omarmen. Ze zijn hierdoor een voorbeeld voor anderen om hun passie te volgen. Het is voor jou belangrijk om anderen te informeren wanneer je iets gaat doen  zodat anderen kunnen begrijpen wat jij doet omdat jij voor veel mensen te snel gaat en dit voor onbegrip kan zorgen. Om correct te leven als een manifestor is het voor jou van groot belang om de impulsen die jij voelt te volgen en je niet klein te houden om anderen te pleasen. Wanneer je dit wel doet zal je veel boosheid ervaren. Je zult niet door iedereen geliefd worden maar dit ook niet de bedoeling, je bent hier om nieuwe paden te bewandelen en andere mensen mogen kiezen of ze bij jou in de trein stappen of niet. Een groot deel van het correct leven als manifestor is het koesteren en respecteren van die impulsen.  

Generators
Generators zijn pure levensenergie in beweging. Deze mensen hebben een aantrekkende uitstraling in hun energie. Ze zijn hier om met het leven te dansen en hun energie te gebruiken om hun gemeenschap vooruit te brengen op een manier die voor hen zinvol is. Als ze doen waar ze van houden, kunnen mensen er geen genoeg van krijgen. Ze zijn ook de natuurlijke drukkers en doeners van de samenleving en zijn super goed in het focussen en meester worden op een bepaald gebied. Voor generators is het van groot belang om te doen wat goed voor hen voelt vanuit het onderbuikgevoel. Als ze ja zeggen tegen dingen waar ze eigenlijk geen ja bij voelen omdat dat ze dat ‘zouden moeten’ doen ervaren ze heel veel frustratie. Er komen constant dingen op hun pad die ze naar zich toetrekken en waar ze dan weer op kunnen reageren om verder te komen op hun pad.  Generators zijn heel gepassioneerd als ze op de goede plekken zitten maar branden op als ze niet op de juist plek zitten. Tenzij ze een ‘JA helemaal’ voelen is het een ‘helemaal niet’! 

Projectors
Projectors functioneren als gidsen voor de samenleving. Ze hebben de mogelijkheid om iets te zien zoals anderen dat niet kunnen – of dat nu mensen inlezen, systemen bedenken of nieuwe manieren ontwerpen om dingen te doen, elke projector heeft een eigen speciale vaardigheid. Het zijn geboren leraren, gidsen en leiders die anderen heel goed richting kunnen geven, het grotere plaatje zien en effecient alle puntjes met elkaar kunnen verbinden.  Hun gemeenschappelijke uitdaging is proberen te bewijzen dat ze de rest van de wereld kunnen volgen en bijhouden. Projectoren hebben inconsistente energie en niet zomaar ‘dingen kunnen laten gebeuren’. Ze zijn hier niet om dat te doen. Het is voor hen van belang om uitgenodigd te worden voordat ze hun visie en tips geven zodat je echt gehoord kunt worden door anderen. Als ze zich niet gezien of gehoord voelen kunnen ze zich verbitterd en ongeduldig voelen. Wacht tot mensen jouw advies vragen op het gebied van jouw speciale vaardigheid en dan zal je heel veel succes ervaren.  

Manifesting generators
Manifesting generators zijn een hybride voor het nieuwe tijdperk van een generator plus een manifestor. Als ze correct leven hebben ze niet alleen de mogelijkheid om te initiëren, zoals de manifestor,  maar kunnen ze het ook laten gebeuren zoals de generator. Gemeenschappelijke uitdaging van MG’s is dat ze zich vaak gevangen voelen tussen de deur uit willen rennen en reageren op hun impulsen, en ook wachten tot hun onderbuikgevoelens in werking treden (in godsnaam ja of in godsnaam nee). Ze zijn hier om dingen te ervaren en van alles te proberen voordat ze weten of het precies goed voor ze is, dit ontdekken ze onderweg. Het is super belangrijk om te onthouden dat je altijd van gedachten man veranderen terwijl je gaat. MG’s ‘bewegen’ vaak sneller dan generatoren, maar ze corrigeren ook vaker.  Ze hebben meerdere passies en hebben veel vrijheid en variatie nodig.  

Reflectors
Reflectors zijn super zeldzame energietypes in menselijk ontwerp, waarbij minder dan 1% van de bevolking in deze categorie valt. Ze zijn de echte spiegels voor de samenleving met het grootste potentieel voor wijsheid op alle gebieden. Demeenschappelijke uitdaging voor reflectors is dat ze opgroeien in een wereld waar je moet weten wie je bent. Ze hebben van zichzelf maar heel weinig gedefinieerde energie omdat ze de energie van alles om hen heen opnemen en functioneren als een spiegel. Ze hebben veel begrip en wijsheid over anderen en ze zijn hier om te gidsen en verbeteringen te geven. Hun energie werkt in cyclussen en ze kunnen het beste beginnen met accepteren dat ze ‘beweeglijk/vloeibaar’ zijn