WAAROM DŌTERRA?

Kwaliteit
Als aller eerste heb ik zelf het verschil gemerkt tussen veel andere merken oliën en DōTERRA. Ik heb ik heel wat verschillende merken en soorten essentiële oliën gebruikt maar nog nooit zo’n goede kwaliteit olie kunnen vinden als DōTERRA. De eerste keer dat ik de oliën rook merkte ik dat deze anders waren. De oliën roken zo anders en puur waardoor ik ook meteen een uitwerking op emotioneel niveau merkte. Ook deden de oliën daadwerkelijk iets voor mijn huid waar ik eerder geen verschil merkte.

Omdat essentiële oliën tegenwoordig zo populair zijn bevatten helaas de meeste etherische oliën slechts ongeveer 2-4% pure plantaardige etherische olie. Vaak is de rest van de fles gevuld met synthetische vulstoffen en petrochemicaliën. De oliën van DōTERRA worden uitgebreid getest ter plaatse en ondergaan vervolgens meerdere testen door derden waardoor de hoogst mogelijke kwaliteit gegarandeerd is. DōTERRA heeft hierin de industrienorm gezet: CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade). Op elke flesje vind je een specifieke barcode wat je kunt invoeren op www.sourcetoyou.com waar je de exacte chemische samenstelling, distributiekanalen en reis tot aan de bron kunt zien. Elk flesje bevat dan ook dezelfde samenstelling zodat de uitwerking steeds hetzelfde voor jou is en je de oliën betrouwbaar kunt gebruiken met steeds dezelfde uitwerking. 

Eerlijk en duurzaam
DōTERRA wordt op een eerlijke, duurzame en eco-vriendelijke manier geproduceerd. De oliën zijn bijvoorbeeld afkomstig van meer dan 40 plekken op de wereld waar deze planten oorspronkelijk vandaag komen en het beste groeien. Onder andere dit zorgt ervoor dat de consument een product krijgt dat het de beste en meest natuurlijke samenstelling heeft en hierdoor het beste bij het lichaam past. 

Co-impact sourcing
Alle personen die betrokken zijn in de leveringsketen worden ondersteund door andere co-impact sourcing. Veel van de oliën zijn afkomstig uit ontwikkelingslanden waar ze kansen bieden voor langdurige samenwerkingen met lokale boeren die eerlijk en op tijd betaald worden. Ook draagt DōTERRA een deel van de winst af aan de Healing Hands foundation. Dit is een non-profit organisatie die goede doelen steunt in de omgevingen waar de oliën geteeld worden zoals, gezondheidsklinieken of Opperation Underground Railroad (tegen sex trafficking).

Door voor DōTERRA te kiezen zorg je niet alleen goed voor jezelf, maar doe je ook een bewuste aankoop die beter is voor de mens en natuur!